Koska olen töissä ravintola-alalla, minun ei tarvitse miettiä mitä vappuna tekisin. Olen töissä. Aikaisemmista vapuista oppineena ruokaravintolassa kaadan asiakkaille todennäköisesti kunnioitettavia määriä samppanjaa, kuohuviiniä, lager-olutta ja vodkaa tai akvaviittia snapsiksi.

Henkilökohtaiset vappujuomani ovat hiukan erilaiset. Useina vuosina töissä ravintolassa olen juonut oman keittiön henkilökunnalle itse tekemää perinteistä vappusimaa, mutta tänä vuonna valitsen valmiit alkoholittomat juomat.

San Pellegrinon sitruunalla, appelsiinilla ja veriappelsiinilla maustetut virvoitusjuomat ovat nousseet omalle suosikkilistalle. Ne ovat aidon makuisia ja tyylikkäitä. Jos haluan itselleni juhlavamman olotilan, täytän ison viinilasin jäillä, kaadan San Pellegrino Aranciatan päälle ja koristelen appelsiinisiivulla. Sen voimin jaksaa avata samppanjapulloja!

Vappuserviisin jälkeen raikas olut huuhtoo työillan pois mielestä. Viimeaikainen suosikkini on ollut Brooklyn Breweryn alkoholiton uutuus Special Effects IPA, joka on vaalea ja raikas olut, ja yksi maukkaimmista ja toimivimmista alkoholittomista, mitä on vastaan tullut. Erinomainen afterwork-olueksi tai saunan jälkeen nautittavaksi.

Jos nyt kova jano pääsee vappuna yllättämään työpäivän jälkeen, valitsen mieluusti paikallista olutta. Vallilan Panimon pian jo klassikkoaseman vakiinnuttanut Katu IPA on erinomainen helsinkiläisolut, joka on enemmän brittiläistyyppinen, hiukan punertava IPA. Kauppavahvuisena oluena se on helposti lähestyttävä, mutta sillä on runkoa ja sopivasti humalointia tukemaan myös ruoan kanssa yhdistämistä.

ravintoladuunarin vappujuomat
Koronan aikana vappua tuli vietettyä muuallakin kuin töissä, vuonna 2020 koiranpentujen seurassa.

Vappupäivän työpäivän jälkeen nostan maljan keväälle lasillisella samppanjaa. Ravintoladuunarin vappujuomat pitävät kyllä sisällään myös kunnon kuplivaa. Viinikaapista löytyy jo viilentymästä Special Club -samppanjaa, tarkemmin sanottuna Charlier & Fils Spécial Club Champagne Brut vuosikertaa 2006. Special Club on pienten kasvattajasamppanjatalojen vastaus suurten samppanjajättien jyrääville brändeille. Nämä pienet talot ovat sopineet, että he julkaisevat Special Club -pullossa ja Special Club -nimellä parhaan samppanjansa, jolloin kuluttajilla on helppo ja luotettava tapa löytää helposti erinomaisia pienten artesaanitalojen samppanjoita. Charlier & Filsin valitsin sen kypsän vuosikerran ja erinomaisen hinnan vuoksi – odotan saavani lasillisen kehittynyttä ja tyylikästä juhlajuomaa vapun kunniaksi.

Iloista vappua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.