Viikon kuluttua alkaa kesäloma. Viikon kuluttua alkaa myös eeppinen Pohjois-Italian junamatka! Kesälomakierros kestää 18 päivää ja sen aikana vieraillaan ainakin 8 kaupungissa tai kylässä. Polttoaineen ja autoilun kallistuminen ja ympäristövaikutukset tekivät helpoksi valita menovälineeksi junan. Raiteilla pääsee edullisesti ja joustavasti kulkemaan suoraan kaupungin keskustasta toiseen päänähtävyyksien äärelle. Ei tarvitse kärsiä ruuhkista, parkkipaikan etsinnästä tai irvistellä polttoaineen hintoja pumpulla. Laukku kulkee hotellista rullilla perässä läheiselle rautatieasemalle ja juna kuljettaa kohti seuraavaa määränpäätä. Samalla voi itse rentoutua; lukea, kirjoittaa, syödä välipalaa tai ottaa nokoset.

Ainakin teoriassa. Katsotaan, minkälaista post-covid junamatkailu on Italiassa. Onnistuuko Pohjois-Italian juanmatka ilman kommervenkkejä vai heittävätkö Italian rautatiet kapuloita rattaisiin? Katsotaan myös keskeisimmät nähtävyydet, parhaat aperitivot, aamiaispaikat, illalliset, gelatot, cocktailit ja viinit. Luonnollisesti matkustan aina ruoan ja juoman perässä!

Pohjois-Italian junamatka alkaa Milanosta ja päättyy Milanoon. Missä kaikkialla Pohjois-Italiassa kahden ja puolen viikon aikana ehditäänkään seikkailla? Seuraa mukana! Teen matkapäivityksiä kuvineen, tärppeineen ja tarinoineen.

A presto!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.