Taatelikakusta tulee ilman mausteitakin jouluisen makuinen, mutta kun keität taatelit glögissä, mausteisuus ja täyteläisyys vain vahvistuvat. Valitse tähän neliskanttinen 250-grammainen puriste kivettömistä taateleista, esimerkiksi tällainen – se on edullinen ja täynnä energiaa, kirjaimellisesti! Mehevän taatelikakun resepti kannattaa kaivaa esiin hyvissä ajoin ja tehdä kakku muutamaa päivää ennen, sillä sen maku vain paranee ajan kanssa. Ei sillä, hiton herkullinen se on tuoreeltaankin.

Tähän reseptiin on helppo käyttää pois jämät kaupan valmisglögistä, itse tykkään ihan Marlin perusglögistä. Tämä taatelikakku voi siis olla myös hävikin vähennystä kaiken muun hyvän lisäksi!


mehevän taatelikakun resepti

Mehevän taatelikakun ohje

  • 250 g puristepaketti kivettömiä kuivattuja taateleita
  • 2 dl glögiä
  • 200 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • lisäksi hiukan voita ja vehnäjauhoja vuoan jauhottamiseen

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele kuivakakkuvuoka ja jauhota se vehnäjauhoilla. Voit toki käyttää myös korppujauhojakin, mutta itse pidän vehnäjauhojen tuomasta hienommasta pinnasta.

Leikkaa puristetaateli veitsellä pieneksi. Laita taatelisilppu kattilaan ja mittaa perään glögi. Keitä taateleita glögissä noin 10 minuuttia sekoittaen välillä. Taatelit pehmenevät ja lähes sulavat glögiin. Sillä aikaa kuutioi voi. Kun taatelit ovat keittyneet 10 minuuttia, nosta kattila pois liedeltä ja lisää voi ja sokeri. Sekoittele kunnes voi on suurin piirtein sulanut. Jos kattilasi on kovin pieni, niin siirrä taatelimassa isompaan kulhoon. Sekoita yhteen kaikki kuivat aineet. Riko kananmunat ja lisää ne koko ajan hyvin sekoittaen taatelimassaan. Lisää sitten myös jauhot muutamassa osassa. Älä sekoita liikaa, ettei taikinaan tule sitkoa. Kaada taikina jauhotettuun vuokaan. Laita uuniin paistumaan 175 asteeseen noin tunnin ajaksi.

Paistamisen jälkeen anna kakun jäähtyä ensin vuoassaan ensin hetken, noin 10 minuuttia, ja kumoa se sitten pois vuoasta jäähtymään kunnolla. Tarjoile vasta kunnolla jäähtyneenä.

Kakku säilyy hyvin huoneen lämmössä ainakin viikon, mutta pidä se esimerkiksi vuoan alla suojattuna. Tämä mehevän taatelikakun resepti on siitä hyvä, että maku vain paranee kun se vetäytyy muutaman päivän, joten taatelikakun voi todellakin tehdä hyvissä ajoin ennakkoon. Taatelikakkua voi myös pakastaa.

Kokeilitko reseptiä, mitä tykkäsit? Oliko jokin epäselvää, heräsikö kysymyksiä tai kommentoitavaa?

Jätä ihmeessä kommentti alle!

Jos julkisen kommentin jättäminen ujostuttaa, voit myös lähettää suoraan minulle viestin Ota yhteyttä -sivun lomakkeen kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *