Tämä on itseasiassa vanha omenakakun resepti, jota olen käyttänyt jo 20 vuotta. Nyt parina kesänä olen jättänyt omenakakun ohjeesta kanelin ja mantelirouheen pois, ja korvannut omenat raparperilla. Tuloksena on kaunis ja mehevä raparperikakku, joka ilahduttaa kahvihetkeä. Se on melko helppo ja nopea valmistaakin. Vaikka kakku ei olekaan vegaaninen, pidän itse kaurapohjaisesta vaniljavispistä sen kanssa. Oatlyn vaniljakastike vaahtoutuu helposti ja maistuu mainiolta kakun kanssa.

Artikkelin toisessa kuvassa on tuplattu resepti, tässä pala 18cm vuokaan tehdystä kakusta.

Raparperikakun ohje; 18 cm pieni vuoka, kakusta riittää kuudelle hengelle. Tuplaa resepti ja pidennä paistoaikaa isomman kakun valmistamiseksi.

Raaka-aineet:

  • 3 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl inkiväärijauhetta
  • 150 g sulatettua voita
  • 2 tankoa rapaperia
  • 2 rkl sokeria lisäksi

Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen kiertoilmalla. Valmistele 18cm irtopohjavuoka laittamalla leivinpaperia pohjan väliin. Voitele reunat voinokareella.

Pese raparperitangot ja pilko ne noin sentin palasiksi.

Sulata voi.

Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja inkiväärijauhe.

Vatkaa sähkövatkaimella kananmunat ja sokeri yhteen vaahdoksi.

Vaihda sähkövatkain nuolijaan tai puulastaan. Siivilöi puolet jauhoista kananmunavaahtoon ja kääntele jauhot joukkoon. Lisää puolet sulatetusta voista, ja kääntele joukkoon. Toista, kunnes kaikki jauhot ja voi on sekoitettu taikinaan.

Kaada taikina vuokaan. Asettele raparperinpalaset kakun päälle, ja ripottele hiukan sokeria pinnalle.

Paista kakkua 170-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Kokeile hammastikulla onko kakku kypsä; jos tikkuun ei jää mitään, kakku on valmis.

Anna jäähtyä noin tunnin ajan.

Tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Mehevä raparperikakku on helposti muunneltava resepti. Kokeile vaikka mansikoilla, tai niillä alkuperäisillä omenilla. Katso myös muut reseptini täältä!

Oliko tässä jutussa asiavirheitä, vanhentunutta tietoa tai onko sinulla lisättävää aiheeseen? Heräsikö kysymyksiä tai kommentoitavaa?

Jätä ihmeessä kommentti alle!

Jos julkisen kommentin jättäminen ujostuttaa, voit myös lähettää suoraan minulle viestin Ota yhteyttä -sivun lomakkeen kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.