turusen ellu sommelier

Turusen Ellu on helsinkiläinen ravintola- ja alkoholialan ammattilainen. Takana on kohta 15 vuotta töitä ravintola- ja alkoholialalla, vedettynä lukemattomia viinitastingejä, useita julkisen puhumisen tilaisuuksia, satoja samppanjapulloja avattuna sapelilla ja mieletön määrä matkakilometrejä pitkin poikin viinitarhoja, panimoita ja tislaamoita. Ellulla on kourassaan ylioppilaan, kokin, ravintolan liikkeenjohdon restonomin ja WSET-viinisertifikaatin paperit.

Ellu rakastaa tasapainoa, puhtautta ja laadukasta tekemistä kaikessa gastronomiaan liittyvässä. Erityisen lähellä sydäntä ovat saksalaiset viinit, Pinot Noir -samppanjat, Baijerin oluet, sienirisotto, merenelävät ja kunnollinen entrecôte-pihvi bearnaise -kastikkeen ja Bordeaux’n punaviinin kanssa. Michelin-tähdet kiinnostavat yllättävän vähän, eikä Ellu jaksa innostua neipa-oluista, naturaaliviineistä tai vihersmootheistakaan.

Tällä hetkellä Ellu panostaa mukaviin kenkiin, viinikaapin täyttöön (eikä vain tyhjennykseen), Julia Childin reseptien kokeiluun ja siihen, ettei taas hukkaisi nahkahanskojaan jonnekin Helsingin kaduille.

Ota yhteyttä.

Laita tarjouspyynnöt, yhteistyötiedustelut, kommentit ja kysymykset Ota Yhteyttä -sivun kautta tai sähköpostitse: turusenellu@gmail.com