Tässä yksi helppo, nopea ja lyhyt: coleslaw eli klassinen kaalisalaatti. Coleslaw on suosikki grilliruokien, barbequen ja katuruoan kanssa, ja sitä voi varioida helposti myös itämaisempaan makumaailmaan. Mielestäni yksi raaka-aine tekee oikean coleslaw’n: piparjuuri. Joskus olen piparjuuren puuttuessa maustanut sinapilla, mutta se nyt vaan ei ole sama asia. Piparjuurta saa ostettuna tuoreena juureksena kasvisosastoilta. Silloin se kannattaa raastaa hienoksi, ja pieni määrä riittää. Helpoin keino on kuitenkin ostaa tuubi vaikkapa Felixin piparjuuritahnaa. Mielestäni asia, joka helposti pilaa coleslaw’n, on liiallinen majoneesin käyttö. Sitä tarvitaan vain juuri sen verran, että kasvikset saavat siitä pinnan ja salaatti pysyy hiukan koossa sen avulla – eikä yhtään enempää.

En suosittele raastimen käyttöä, sillä silloin salaatista tulee liian hienoa, ja se vettyy ja löystyy mössöksi. Veitsellä leikaten pääsee helpoimmalla maltillisen määrän kanssa, mutta jos teet isomman määrän, niin yleiskoneen silppuritoiminto on parempi idea kuin raastimen käyttö.


Coleslaw-salaatti on perinteinen BBQ-ruokien ja katuruoan kaveri.
Coleslaw eli klassinen kaalisalaatti on perinteinen BBQ-ruokien ja katuruoan kaveri.

Colesaw-salaatti

  • Yksi neljäsosa keräkaalista
  • 2 reilua porkkanaa
  • 1 kunnon sipuli
  • 1 rkl piparjuuritahnaa
  • 2-3 rkl majoneesia
  • halutessasi hienonnettua lehtipersiljaa värin vuoksi
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus merisuolaa

Leikkaa kaali puoliksi, ja puolikas puoliksi. Leikkaa kaalin kanta pois. Neljäsosa kannattaa laittaa vielä puoliksi, ja sitten siivuttaa ohuiksi suikaleiksi veitsellä. Kuori porkkanat ja leikkaa ne kolmeen osaan, ja leikkaa sitten porkkanasta ohuita tikkuja. Puolita ja kuori vielä sipulikin, ja leikkaa sekin ohuiksi suikaleiksi.

Laita kaikki kasvikset isoon kulhoon ja mittaa päällä loput aineet. Pistä vaikka kumihanska käteen ja sekoita kunnolla. Tarkista maku. Anna vetäytyä ja maustua jääkaapissa tunnin ennen tarjoilua.

Coleslaw eli klassinen kaalisalaatti hiton hyvin vaikka nyhtöpossun kanssa hodarin sisään.

Kokeilitko reseptiä, mitä tykkäsit? Oliko jokin epäselvää, heräsikö kysymyksiä tai kommentoitavaa?

Jätä ihmeessä kommentti alle!

Jos julkisen kommentin jättäminen ujostuttaa, voit myös lähettää suoraan minulle viestin Ota yhteyttä -sivun lomakkeen kautta.

1 thought on “Helppo lisäke: coleslaw eli klassinen kaalisalaatti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *