Nyhtöpossu tai pulled pork on mainio ruoka: se tehdään edullisesta osasta possua, se valmistuu melkeinpä itsekseen, siitä riittää monelle tai useammalle päivälle. Lisäksi nyhtöpossua voi maustaa monella tavalla ja käyttää vaikka miten: burgereissa, pitoissa, tacoissa, leivissä, piirakoissa, salaateissa, keitoissa… Tämä aasialainen BBQ nyhtöpossu on todella maukas vaihtoehto.

Tässä reseptissä paiskot possun kasslerin perään uunipataan vähän kasviksia, mausteita, ja kokista, ja kuusi tuntia myöhemmin nyhtis onkin jo viittä vaille valmis käytettäväksi miten haluat. Minä tein myös coleslaw-salaatin – tsekkaa nopea resepti tästä – ja nämä tungettiin yhdessä briossisämpylän väliin burgeriksi. Helppoa herkkua!


aasialainen bbq nyhtöpossu
Keitä possun lientä kasaan kattilassa ja lisää se sitten revityn possun joukkoon. Tulos on erittäin mehevä ja maukas.

Aasialaisen BBQ nyhtöpossun resepti:

  • 1 kg pala possun kassleria
  • 2 sipulia
  • 1 paprika
  • 2 punaista keskivahvaa chiliä
  • 1 sitruunaruohon tanko
  • reilu peukalon pään kokoinen pala inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • hienoa merisuolaa
  • 2 tähtianista
  • noin ½ litraa Coca Colaa (normi, ei mitään sokeritonta)

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Hiero merisuolaa possun kasslerin pintaan. Laita se kannelliseen uunivuokaan. Pilko krouvisti paprika, sipulit, sitruunaruoho, chilit ja valkosipulit, voit heittää ne kuorineenkin mukaan pataan. Heitä perään pari tähtianista ja peitä koko komeus Coca Colalla. Laita kansi päälle ja laita uuniin.

Anna possun kypsyä mausteisessa kokisliemessään 6 tuntia uunissa.

aasialainen bbq nyhtöpossu
Possun kassler on kypsynyt kuusi tuntia uunipadassa kannen alla. Seuraavaksi se nostetaan liemestä ja revitään haarukoilla.

Ota uunipata uunista ja varovasti nosta kassler pois liemestä. Nosta se suoraan reunalliseen astiaan. Nyhdä possu vaikka kahdella haarukalla palasiksi ja suikaleiksi. Siivilöi uunipadasta liemi suoraan kattilaan. Keitä lientä kasaan kunnes siitä on puolet jäljellä. Lisää liemi nyhtöpossun joukkoon kostukkeeksi ja sekoita kunnolla.

aasialainen bbq nyhtöpossu
Aasialainen BBQ nyhtöpossu burgerina coleslaw-salaatin kanssa.

Tarjoile aasialainen BBQ nyhtöpossuesimerkiksi briossisämpylän välissä coleslaw’n kanssa burgerina.

Kokeilitko reseptiä, mitä tykkäsit? Oliko jokin epäselvää, heräsikö kysymyksiä tai kommentoitavaa?

Jätä ihmeessä kommentti alle!

Jos julkisen kommentin jättäminen ujostuttaa, voit myös lähettää suoraan minulle viestin Ota yhteyttä -sivun lomakkeen kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *